flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі.

16 серпня 2018, 13:46

Відповідно до статті 15і Закону України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-УІІІ від 02.06.2016 (із змінами та доповненнями) у судах, Вищій раді ’ правосуддя, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, Державній судовій адміністрації України, їх органах та підрозділах іде робота по запровадженню Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційну систему (далі - ЄСІС), яка забезпечить ведення електронного діловодства, можливість автоматизованої взаємодії цієї системи з іншими автоматизованими, інформаційними, інформаційно-телекомунікаційними системами органів та установ системи правосуддя, органів правопорядку, Міністерства юстиції України та підпорядкованих йому органів та установ тощо.

Згідно Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» № 2147-VIII від 03.10.2017, ЄСІС починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади України оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи.

Статтею 14 Цивільного процесуального кодексу України № 1618-IV від 18.03.2004, статтею 18 Кодексу адміністративного судочинства України № 2747-IV від 06.07.2005, статтею 35 Кримінального процесуального кодексу України № 4651-VI від 13.04.2012 передбачено, що ЄСІС забезпечить обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Листом Державної судової адміністрації України № 15-14040/18 від 01.08.2018 «Про підключення підсистем АСДС» з метою повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення його нормальної роботи в судах, місцевим судам м. Харкова та Харківської області рекомендовано невідкладно розпочати сканування судових справ (матеріалів), по яким відкриті провадження у справах, та які надходять до суду, для подальшого їх експортування в автоматизовану систему документообігу суду.

На підставі вищевикладеного та у зв’язку з великим обсягом роботи, пов’язаної зі скануванням судових справ (матеріалів), територіальне управління Державної судової адміністрації України у Харківській області та апеляційний суд Харківської області просить Вас сприяти місцевим загальним судам м. Харкова та Харківської області у підготовці до запровадження Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи шляхом направлення судам справ (матеріалів) та документів по справам в електронному вигляді.

Для зручності направлення електронних документів для Апеляційного суду Харківської області та всіх місцевих загальних судів м. Харкова та Харківської області створено окремі поштові скриньки .

Електронна адреса Сахновщинського районного суду Харківської області для направлення електронних документів: scan@sv.hr.court.gov.ua